Over Ons

Martin is registeraccountant enheeft inmiddels ruim 20 jaren werkervaring. Eerst bij een Big4 kantoor waar hij betrokken was bij de sectorgroep Consumer Products and Retail/Franchise. Hierna als accountant van franchiseorganisaties en adviseur van franchiseorganisaties. Zowel vanuit zijn eigen accountantskantoor als vanuit samenwerkingen. In deze periode is kennis opgedaan van onder meer waarderingen, faillissementen, het ontwerpen van conditiestelsels, belangentegenstellingen en bemiddeling. Martin kenmerkt zich als een oplossingsgerichte denker met economische achtergrond en gevoel voor redelijkheid.

 

Hans heeft ruim 40 jaar werkervaring waarvan 25 jaar als  leider van Nederlandse de sector consumer products en retail/franchise franchise en 10 jaar als Europees leider van deze sector bij een big 4 accountantskantoor. Hans heeft ook  accountancy gestudeerd en heeft tal van publicaties en boeken op zijn naam staan op het terrein van retail en franchising waarvan de laatste zijn uitgegeven door de Nederlandse franchise vereniging. Hans is de grondlegger van de ikm-methode welke uitgaat van de verdeling van de ketenmarge tussen franchisegever en franchisenemers.

 

De samenwerking tussen Hans en Martin loopt ook al ruim 20 jaren. In deze periode hebben ze vele projecten samen gedaan en door ook zaken vanuit meerdere perspectieven te bekijken zijn ze  vaak tot unieke oplossingen gekomen. Hierbij hebben ze ook samen gewerkt aan de eerste vormen van de integrale keten benadering.

Drs.J. A. Hans Beeftink 

CEO

Drs. M. (Martin) Lokhorst

Register Accountant

Ceo

Over ons werk

De ervaring op het terrein van franchise en retail is velerlei.

 

Veel aandacht is besteed aan het verfijnen en ontwerpen van maatgemaakte conditiestelsels. Zo is Beeftink de grondlegger van de IKM methode waarbij de marge wordt gedeeld door franchisegever en franchisenemers;  Deze methode is inmiddels bij meerder ketens ingevoerd ( Jumbo, C 1000  en vanaf 2017 bij Coop) en de verwachting is gezien het succes van deze methode dat nog veel ketens gaan volgen.

Beeftink en Lokhorst zijn van huisuit registeraccountants met dus een professionele economische achtergrond .Hun werk is altijd gedegen. Evaringen zijn ook opgedaan in het maken van doorrekeningen van formules en bedrijfsplannen, begeleiden en voorkomen van faillissementen realiseren doorstarten,en overnames, interim management en het zijn van sparring partner voor eigenaren, directies van retail ketens of franchiseketens alsmede met  besturen van franchiseorganisaties en franchisenemers. BNL richt zich niet op accountancy, administratie, marketing en commerciele ontwikkeling . Eerder zijn zij er om strategische keuzes te maken waarbij altijd hun economische achtergrond en schat van ervaring zal meetellen. Beeftink is 25 jaar internationaal voorzitter van de sector retail van Ernst & Young geweest en heeft daardoor ook een grote internationale ervaring. Lokhorst was vele jaren zijn naaste collega bij EY Samen bezoeken ze regelmatig internationale retail en franchiseconventies.

 

Ook zijn Lokhorst en Beeftink ervaren in het maken van schadeberekeningen . Hun verbondenheid aan een advocatenkantoor gaf daartoe veel gelegenheid . Ook geschillenbeslechting en mediation behoort tot hun werkterrein. Deze laatste zaken zullen vaak gebeuren in samenwerking met juristen.

 

Beeftink heeft een serie nationale en internationale publicaties en boeken op zijn naam staan op het terrein van franchising en retail waarvan de eerste dateert uit 1980`. Meer dan 10 jaar weren regelmatig colums geschreven voor Distrifood en Foodpersonality

De laatste publicaties zijn gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Franchisevereniging en door hen uitgegeven.

Relaties
1/2